vanhoja tarinoita....

Lauantaina 27.10.2007 jyrähtivät koneet käyntiin ja alkoivat kentän rakennustyöt! Suunnitteluprosessi ja paperisota muuttuivat fyysiseksi ponnistukseksi-jonka tuloksista pääsemme sitten kaikki yhdessä nauttimaan: asiakkaat, hevoset ja henkilökunta! Seuraa prosessin etenemistä sivuiltamme!
                                                          naapurit urakoi
Pintahumus poistettu, 30 cm hyvää multaa kaivurilla ja kahdella traktorilla runsaassa viidessä tunnissa. Korot laserilla, hiukan yllätti "tasaisella" pellolla kun alimman ja ylimmän nurkan ero lähes 2 metriä, täyttömaata meni hirmuisesti. Tärryyttelyn ja tasottelun jälkeen salaojat kaivettiin, suodatinkangas pohjalle ja putki perään, sepeliä puolisen metriä päälle eli reilusti, kangas päälle ja täyttö. Seuraavaksi levitettiin suodatinkangas koko kentän pintaan ja jakavaa soraa 20 cm. Tasoteltiin  ja tärryyteltiin, sitten kalliomursketta 0-16 25 cm. Pintaan tulee 10 cm ilmeisemmin kivituhkaa ja jotain muuta, saapi nähdä... Ilmeisemmin loppusilaus jää kevääseen, kantavan kerroksen tulee olla ehdottoman tasainen ennen kuin joustokerroksia levitämme eikä se oikein tahdo onnistua maan jäässä ollessa.

Valot saatiin toimintaan joulukuun toisella viikolla, semmoiset monimetallilampulliset Leo-valonheittimet 250w 8 kpl neljään sähköpylvääseen n.8 metrin korkeuteen, valaistussuunnitelman mukaan hyvä ja tasainen valaistus kentän joka kolkkaan. Luxeja ihan riittävästi.
Torstaina joulukuun kolmantenatoista neljältä iltapäivällä saapui Haukkamäkeen valkeus, aika hyvältä vaikuttaa valon tasaisuus kentän pinnassa; no ehkä yhtä spottia voisi pari astetta kallistaa.

Kenttä palvellut hyvin talven aikana ja ollut hyvässä kunnossa. Eilen kesäkuun kolmantena asennettiin portti kentälle, nyt se on sitten vihdoin valmis. Myös kouluradan kirjaimet saadaan paikoilleen ja päästään aloittamaan omat kilpailut joihin myös muut  hevosharrastajat Mikkelistä ovat enemmän kuin tervetulleita!

Pihatto valmistunut, vihdoin.

alussa oli suokuokkajajussi...  ..ja siihe se homma ois jääntki ilman... kenttä talviasussa
  Maradonna ox
Donna on ratsastanut vihreämmille laitumille. 
             Opetusneuvos (IIIA) joka saattanut maailmaan jo yhden upean orivarsan, Quo Vadis (myytävänä). Opastaa ratsastuksen saloihin sekä antaa aavistuksen hevosjalostuksen historiasta ja hienon arabialaisen rotunsa jaloudesta parhaimmillaan. Kts. sukuposti.kaunis arabitamma     donna taitaa donnalaukkaa...         häntäjouhet huiskaa...    

 pakkaspäiviä          leikkitunnil

donnajajennaleikkitunilla donna hoivaa  logo

Noris
Koulu-, este- ja kenttäratsastusta kansallisella tasolla kilpaillut oldenburgilainen, teräsvaari joka  rakastaa itseään pienempiä yli kaiken. Vastuullinen varsojen kaitsija , oppimestari (IIB) vauvasta vaariin. Sukuposti.
vaari, vaik ei ole jälkeläisiä ollinmäel laskiaista
   paimentaa pienempiään vanhaherra opetusneuvos     

Night Time (Timo)

Häntä kutsutaan Timoksi, on musta kuin lokakuinen yö ja taitaa hommat nää...
Kts.sukuposti.
hieno ekoja tunteja meillä
 timo viel mäntsälässä  talvella-08     
on aika kylmä ei palella

RR Tara
RR Tara tuli meidän mäelle viime talvena, suomenhevonen kts.sukuposti.   

Tara koivikkotarhassa hyvin oppiitara on taitava hyvin kaartaa  
tarja,tarja,tara ulkokentässä mittaa 40x100, vai oliko se vielä enemmän


Inca
Inca on gotlannin russ, kts. sukuposti.
 Inca lähdössä vuorostaan pujottelutehtäviin   Inca lähdössä töihin Urjalassa       heidi opastaa ja inca kaartaa    inca vauhdissa esteradalla ensin kentälle vertymään  hohhoijaa....
kopotokopoti Jenny ja Inca hyppäävät leirillä 09

Quo Vadis ox
Arabiori, syntynyt 18.7.06. Kutsumme häntä Heikiksi, isänsä on Faisal ox kts.sukuposti.
Heikki on ollut vieroituksen jälkeen kasvamassa KS-tallilla orilaumassa Eeva-Liisa Penttilän hyvässä hoidossa, ja edelleen
Hessi-tallilla Heidi Sindalla ajo-opetuksessa ottamassa ensiaskeleita työelämään!
Nyt saapunut jo takaisin kotiin Haukkamäkeen.
     
 18.7.2006  tässä on heikki pien ruipelo  mitäs tuol ois... jospa juoksis taas tämmöne takki, yäx    hyvä on heinäpaalis levätä heikkiä kutittaa heikki laitumella  syksyllä 07 minä olen heikki, olen Urjalassa peruskoulussa, olen hyvä oppilas heiki ja mira tästä lähden näyttämään emännälle kuinka taidan ajohommat heikki osaa jo ajohommat kukkulan kuningas!  hämärtyvässä illassa...
    heikin emä

Jenna
Vanttera nuori shetlanninponi (IIIC)  joka on hankittu Kotimäen ponitallin kautta . Hyvää ravisukua, hieno rauhallinen ja ystävällinen luonne. Taitaa myös ajotyöt, lahjakas hyppääjä. Varsoi vuosi sitten hienon yllätyslapsen Haukkamäen Esikko (myynnissä). Varsoi 3.7.2007 hienon orivarsan Haukkamäen Arvo orista Diplomat Swe. Varsomisen jälkeen jatkuu ratsukoulutus. Kts.Sukuposti.
jenna ja wille         jenna hyppääää....
           
       jenna tunnilla  jennatöissä

Haukkamäen Esikko

Jennan lehtolapsi, syntynyt 16.05.06. Isä Ruotsin komein salarakastaja, ilmeisemmin russ. Kiltti ja äärimmäisen rohkea tamma. Myytävänä. Nähtävillä Haukkamäellä. Kts. sukuposti.
Myytävänä.
     
 nuorimmaiset  kuin pien terrierinpentu aamulla karsinasta löytyi  ain mä syön...
hohhoijaa....  pakkasia pitää.... essi oon     

mukavata noris on mun idol huh kun tuli juostua   hei taas.... essi ja arvo  

HM Arvo
3.7.2007 syntyi Jennalle hieno orivarsa, isänsä on Diplomat swe. Kts. sukuposti.
Myytävänä.

moi vaan ei palele
oon arvopoika neippa   
noit ei voi syödä, kait täs meen... huh ku tuli juostua     
logo