HAUKKAMÄEN HEVOSTILAN TALLISÄÄNNÖT:

 1. TALLI ON HEVOSEN KOTI. KÄYTTÄYDY RAUHALLISESTI, ÄLÄ JUOKSE, ÄLÄ HUUDA. KARSINOIHIN, TARHOIHIN EI SAA MENNÄ ILMAN LUPAA.
 2. HEVOSIA EI SAA KÄSITELLÄ KOVAKOURAISESTI, LYÖDÄ, ”OIKAISTA” – MISSÄ OSAAMINEN JA TAITO LOPPUU ALKAA VÄKIVALTA.  RAUHALLINEN JOHDONMUKAINEN KÄSITTELY ON AINOA OIKEA TAPA LÄHESTYÄ HEVOSTA.
 3. HEVOSIA RUOKKII VAIN TILAN VÄKI, HEVOSILLE MAKUPALOJEN ANTAMINEN ON KIELLETTY.
 4. TILALLA ON MYÖS YKSITYISIÄ HEVOSIA, JOIDEN KÄSITTELY ON TILAN VÄEN TYÖTÄ, JÄTÄ NE RAUHAAN, IHAILLA VOI MUTTA EI KOSKEA.
 5. TILALLA VIERAILEE ERILAISIA ERITYISRYHMIÄ, TALLILLAMME EHDOTON VAATIMUS ON KOHTELIAS KAUNIS KÄYTÖS KAIKKIA KOHTAAN, TASA-ARVOISUUS, HYVÄKSYNTÄ JA TOISTEN AUTTAMINEN SEKÄ SUVAITSEVAISUUS. JOS JOKU NÄYTTÄÄ ERILAISELTA, ÄLÄ TUIJOTA VAAN SANO VAIKKA HEI! JUORUILU JA PAHANSUOVAT PUHEET EIVÄT KUULU TÄNNE!
 6. TALLI ON AUKI RATSASTUSTUNTIEN PIDON AJAN + 1 TUNTI ENNEN JA JÄLKEEN  TUNTIEN. MUUNA AIKANA  VIERAILUT SOVITTAVA TARJAN KANSSA ETUKÄTEEN ERIKSEEN. YKSITYISHEVOSTEN OMISTAJAT SAAVAT VIERAILLA OMAN AIKATAULUNSA MUKAISESTI.
 7. RATSASTETTAESSA KAIKILTA, MYÖS YKSITYISHEVOSTEN OMISTAJILTA, EDELLYTETÄÄN RATSASTUSKYPÄRÄN KÄYTTÖÄ. MYÖS TURVALIIVIÄ SUOSITELLAAN.
 8. RATSASTUS TILAN  HEVOSILLA TAPAHTUU OMALLA VASTUULLA, HANKI ITSELLESI VAPAA-AJAN TAPATURMAVAKUUTUS ESIM. LIITTYMÄLLÄ SUOMEN RATSASTAJAINLIITON JÄSENSEURAAN!
 9. TUPAKOINTI TILALLA ON KIELLETTY, TÄMÄ ON LASTEN JA NUORTEN HARRASTUSPAIKKA. TUPAKOI JOSSAIN MUUALLA KIITOS!
 10. KAIKILLA TAVAROILLA ON OMAT PAIKKANSA, PALAUTA KAIKKI TARVIKKEET JA VARUSTEET AINA OMILLE PAIKOILLEEN. SATULAHUONEEN OVI TULEE PITÄÄ SULJETTUNA.
 11. OMIEN LEMMIKKIELÄINTEN TUOMINEN TALLIALUEELLE ON KIELLETTY. KOIRAT VOIVAT VIERAILLA KYTKETTYINÄ.    
 1. TUNTEJA/VALMENNUSTA KATSELLESSASI OLE HILJAA PAIKALLASI. ÄLÄ ANNA OHJEITA RATSASTAJILLE, SE ON TUNNIN PITÄJÄN TYÖTÄ. ÄLÄ MYÖSKÄÄN TULE SEURUSTELEMAAN TUNNINPITÄJÄN KANSSA, ANNA HÄNELLE TYÖRAUHA.
 2. VARO SÄHKÖISTETTYJÄ TARHA-AITOJA! PIDÄ HUOLI LAPSISTASI, RATSASTUSKENTÄN VIERU EI OLE LASTEN LEIKKIPAIKKA.